Cambodja

Primero versión en catalán, más abajo en castellano.

Una experiencia inolvidable sera creuar la frontera Cambotja-Vietnam per aigues del Mekong.

Dues opcions una molt cara i altre molt barata. Des de la capital de Cambotja, Phnom Penh, pots contractar:

-1 opcio: 24$ anar amb barca des de la capital fins Chau Doc.La primera part del viatge no te massa interes i son moltes hores (50km).
-2 opcio: 4 o 4.5$ Phnom Penh fins a Neak Luong amb bus(50km) i alla agafar durant 4hores una barqueta fins a Chau Doc. El bus i la barca es poden contractar juntes, surt millor de preu.

En les dues opcions, a dues hores d’arribar a Chau Doc t’atures per fer els tramits a la frontera. El mateix barquer et guia a les oficines.

Nota: A nosaltres ens demanaven per la segona opcio (a Capitol Tours recomanat per la Lonely Planet) 7$ i a una agencia de la zona de Boeng KaK Area, que es on estan la major part de guesthouse de Lake Side 4.5$ , aixi q vam anar pel nostre compte fins a Neak Luong amb bus local (1$) Un cop alla tant si com si vam haver de pagar 6$ per la barca o ens quedavem a terra. Ens vam trobar a unes alemanyes que van contractar el mateix trajecte que vam fer nosaltres pero per 4.5$.

————————————————————

 

ANGKOR WAT

Els passis per visitar Ankor Wat son de:
-1 dia(20$)
-3 dies (40$)

-1setmana(70$),
amb aixo ningu no us podra demanar mes, ni vosaltres regatejar ja que son preus oficials.

Cal pero tenir cura a l’hora de contractar un guia o un tuk-tuk, aqui els preus es disparen com no et passis una bona estona regatejant.

Penseu que la ciutat d’Ankor Wat fa uns 200km2 i comenca just a la sortida de la ciutat de Siam Reap, aixi que una opcio sera llogar una bicicleta per uns dies i fer-ho pel vostre compte. No cal que us enganyi ningu dient que esta molt lluny i amb bici no s’hi pot anar (sempre que tinguis dos o tres dies, aixo si)

Tema tuk-tuk, els tuk-tuks us estaran esperant a la porta de la guesthouse, hotel, etc..molts cops son els mateixos que porten la guesthouse. Aquest mitja de transport crec q es ideal, prou rapid i us fara una ruta per tots els temples que hagueu pactat.No pagueu mes de 12-15$ per la ruta mitjana(10-12 temples), ells us demanaran minim 40$ i diran que per menys no els surt a compte de benzina, no es cert, aixi que si no us en sortiu amb els de la guesthouse, no us amoineu, per aquest preu a l’entrada dels temples esta ple de tuk-tuks. Per la volta gran que implica anar-se’n a 40km de distancia per veure uns altres temples no us puc dir el preu ja que nosaltres no ho vam fer.

Tema guies, estem amb les mateixes, a la guesthouse us oferiran guies a preus molt elevats, no pagueu mes de 20$ tot el dia sencer per un guia que parli angles, frances o japones i 25$ per un d’espanyol. A dins els temples tb hi ha guies esperant ser contractats, potser el d’espanyol s’ha de reservar un dia abans ja q no n hi ha gaires.

Com anar de Bangkok a Siam Reap:

1a Opcio, la mes barata, es agafar un tren finsAranapayet, l’ultim poble de Thai on esta la frontera i val 42baths=0.95e=1.29$. Son 4.5hores de trajecte. D’aqui cal agafar un mototaxi que et porti a la frontera(1-2$). Un cop passada la frontera Thai (cal vigilar amb els nens que et miren que portes penjant a veure que poden estirar) intentes trobar sense que ningu et pirulegi la oficina per fer el tramits a la frontera de Cambotja. Cal dir que tot aquest show es simpatic i gens perillos. La pregunta del milio de dolars que es fan a tots els forums de viatge es la seguent: es pot agafar transport per anar a Siam Reap sense problemes?Molta gent diu que un cop alla et tenen a les seves mans pq tu vols anar a Siam Reap tant si com si i es quan et treuen preus abusius. Cal dir que potser et faran perdre una mica de temps, donar voltes innecessaries, alguna que altre enrabiada pero al final acabaras trobant uns minibusos que surten d’allla per 10$. La manera de guanyarse la vida de molta d’aquesta gent es a base de comisions, aixi que us intentaran colocar en els llocs mes cars com taxi, busos que en diuen ells de primera classe , etc…Ja sabeu com a molt pagueu 10$ i sino a seguir buscant.

Una altre manera d’anar-hi es amb bus turista, molt mes facil, menys aventurera i sense cap tipus de problema a les fronteres ja que t’acompanya sempre un noi escollit per la mateixa empresa del bus. Totes les guesthouse ofereixen, crec q els preus mes barats, ja que al final tothom va amb el mateix bus siguis de la guesthouse que siguis, es de 650baths=14.74e=19.96$.

————————————————————

Versión castellana.Disculpad las faltas, está traducido directamente en un traductor de internet

Una experiencia inolvidable sera cruzar la frontera Camboya-Vietnam por aguas del Mekong.

Dos opciones una muy cara y otro muy barata. Desde la capital de Camboya, Phnom Phnom Penh, puedes contratar:

-1 opcion: 24$ ir en barca desde la capital hasta Chau Doc.La primera parte del viaje no tiene demasiado interes y son muchas horas (50km).

-2 opcion: 4 o 4.5$ Phnom Phnom Penh hasta Neak Luong con bus(50km) y alla coger durante 4horas un barquito hasta Chau Doc. El bus y la barca se pueden contratar juntas, sale mejor de precio.

En las dos opciones, a dos horas de llegar A Chau Doc te paras para hacer los tramites a la frontera. El mismo barquero te guía a las oficinas.

Nota: A nosotros nos pedían por la segunda opcion (a Capitol Tours recomendado por la Lonely Planet) 7$ y a una agencia de la zona de Boeng KaK Area, que se donde están la mayor parte de guesthouse de Lake Side 4.5$ , asi q fuimos por nuestro cuenta hasta Neak Luong con bus local (1$) Una vez alla tienes que pagar 6$ por la barca o nos quedabamos en tierra. Nos encontramos a unas alemanas que contrataron el mismo trayecto que hicimos nosotros pero por 4.5$.


ANGKOR WAT

Los pases para visitar Ankor Wat son de:

-1 día(20$)
-3 días (40$)
-1semana(70$),

con esto nadie os podra pedir mas, ni vosotros regatear puesto que son precios oficiales.

Hace falta pero tener cura a la hora de contratar un guía o un tuk-tuk, aqui los precios se disparan como no te pases un buen rato regateando.

Pensad que la ciudad de Ankor Wat hace unos 200km2 y empieza justo a la salida de la ciudad de Siam Reap, aixi que una opcion sera alquilar una bicicleta por unos días y hacerlo por vuestra cuenta. No hace falta que os engañe nadie diciendo que esta muy lejos y en bici no se puede ir (siempre que tengas dos o tres días, aixo si)

Tema tuk-tuk, los tuk-tuks os estarán esperando a la puerta de la guesthouse, hotel, etc..muchos golpes son los mismos que traen la guesthouse. Este medio de transporte creo q es ideal, lo suficiente rapid y os hará una ruta por todos los templos que hayais pactado.No pagueis mas de 12-15$ por la ruta mediana(10-12 templos), ellos os pedirán minimo 40$ y dirán que por menos no los salgo por anticipado de gasolina, no es cierto, aisi que si no os salís con los de la guesthouse, no os preocupeis, por este precio a la entrada de los templos esta lleno de tuk-tuks. Por la vuelta grande que implica irse a 40km de distancia para ver otros templos no os puedo decir el precio puesto que nosotros no lo hicimos

Tema guías, estamos con las mismas, a la guesthouse os ofrecerán guías a precios muy elevados, no pagueis mas de 20$ todo el día entero por un guía que hable ingles, frances o japones y 25$ por uno de español. Adentro los templos tambien hay guías esperando ser contratados, quizás el de español se debe reservar un día antes ya q no n hay demasiadas.

Como ir de Bangkok a Siam Reap:

1a Opcion, la mas barata, se coge un tren hasta Aranapayet, el ultimo pueblo de Thai donde esta la frontera y vale 42baths=0.95e=1.29$. Son 4.5horas de trayecto. De aqui hace falta coger un mototaxi que te traiga a la frontera(1-2$). Una vez pasada la frontera Thai (hace falta vigilar con los niños que te miran que traes colgando a ver que pueden estirar) intentas encontrar sin que ningu te pirulee la oficina para hacer el tramits a la frontera de Camboya. Hace falta decir que todo este show es simpatic y nada peligroso. La pregunta del millon de dolares que se hacen a todos los forums de viaje se la siguiente: se puede coger transporte para ir A Siam Reap sin problemas?Mucha gente dice que una vez alla te tienen en sus manos pq tú quieres ir A Siam Reap tanto si como sí y es cuando te sacan precios abusivos. Hace falta decir que quizás te harán perder algo de tiempo, dar vueltas innecessarias, alguna que otro enfado pero al final acabaras encontrando unos minibuses que salen de alli por 10$. La manera de ganars la vida de mucha de esta gente se a base de comisiones, aixi que os intentarán colocar en los lugares mas caros como taxi, busos que dicen ellos de primera clase , etc…Ya sabéis como mucho pagad 10$ y sino a seguir buscando.

2a opcion Otra manera de ir se con bus turista, mucho mas facil, menos aventurera y sin ningún tipo de problema a las frontera puesto que te acompaña siempre un chico escogido por la misma empresa del bus. Todas las guesthouse ofrecen, creo q los precios mas baratos, puesto que al final todo el mundo va con el mismo bus seas de la guesthouse que seas, es de 650baths=14.74e=19.96$

A %d blogueros les gusta esto: